Hvad er hash?

Hash, marihuana (pot, græs), skunk og hash-olie er rusmidler, som stammer fra hampeplanten (Cannabis Sativa). Pot er som regel det svageste, hash er mellemstærkt, skunk og hash-olie er meget stærkt.
Pot er findelte stykker af stængel, blade og frø fra planten.

Hash er brune/sorte plader eller klumper, hvor en del af plantefibrene er fjernet. Hash-olie er en tyktflydende væske. Skunk ligner pot, men er mange gange stærkere (og dyrere). Det er indholdet af stoffet THC, der afgør styrken.

Hash blev et udbredt rusmiddel i Danmark og resten af den vestlige verden i slutningen af 60´erne. Det meste hash kommer fra lande som Marokko, Libanon, Pakistan og Afghanistan.

At ryge en pibe hash har samme skadelige virkning som at drikke 4 øl.

Hvordan virker hash?

Det synlige tegn på en hash-rus er røde øjne. Hash giver også tørhed i munden, øget puls og ofte hjertebanken.

Rusen ændrer på sanser, humør og stemning. Mange får fx grineflip, men rusen er meget afhængig af personens humør og situation. Mange får en ubehagelig panik-oplevelse i forbindelse med rusen.

Man bliver sløv, klodset og dårligere til at tænke, huske og lære noget i op til 24 timer efter man har røget. Selve rusen varer 3-4 timer, men den sløvende virkning af hash bliver længe i kroppen. 

Hvad er risikoen ved hash?

Hash ophobes i kroppens fedtvæv, hvis man ryger mere end en gang om ugen. Hash skaber afhængighed efter kort tids brug. Forbruget bliver større og større, da der skal mere og mere til at skabe den ønskede rus.

Man kan blive afhængig af hash. Efter ca. en måned, hvor man ryger ofte, kan man få abstinens-symptomer, når man stopper. Symptomerne er irritation, rastløshed, nedtrykthed og søvnbesvær. De går over af sig selv efter en tid, hvis man holder sig fra hash.

Jævnlig brug af hash gør altid en person mere sløv, langsom, ligeglad, initiativløs, ukoncentreret - hele tiden, ikke kun under rusen. Nogle bliver også deprimerede.

Man bliver dårligere til at huske, at lære noget og at løse problemer. Sådan er det nogle uger eller måneder, efter man er holdt op. Hash kan starte en ond cirkel, hvor man får lyst til at ryge mere - på grund af de problemer man får ved at ryge hash.

Mange får psykiske problemer( Hashpsykoser ca. 200 personer får en psykose om året ) eller sygdomme i forbindelse med at ryge hash. Og hashrygning er endnu farligere for lungerne end almindelig tobak.

Her på Klinikken har vi rigtig gode resultater med hashafvænning...!

DET ER IKKE EN SKAM AT HAVE ET PROBLEM, MEN DET ER EN SKAM IKKE AT GØRE NOGET VED DET.

Ring og få en gratis og uforpligtende snak...... 22 95 80 10

 

 

FAKTA OM HASH

”Hashmisbrug er ikke så slemt, alkohol og narko er meget værre”. Sådan tror mange at det er, da selv fag kundskaben ofte siger sådan. Fakta er at hashmisbrug er akkurat ligeså skadeligt som alt andet misbrug af euforiserende stoffer. Et hashmisbrug tåler heller IKKE sammenlignes med almindelig rygning. Hashmisbrug er yderst skadeligt, både når man er i misbruget og når man prøver at komme ud af det.   Når så hashmisbrugeren ikke får hash og kroppen ikke selv producerer lykkehormonerne, ja så bliver hashmisbrugeren meget nemt deprimeret og Vred angst. Samtidig med de ovennævnte fysiske abstinenser vil misbrugeren også føle voldsomme psykiske abstinenser. HASHMISBRUG ER FARLIGT OG YDERST AFHÆNGIGHEDS SKABENDE.